Osa Suomen Street Workoutin perustajajäsenistä.

Meidän tarina

Kimmo Kuisma

Suomen Street Workout syntyi kahden erillisen treeniporukan yhteisen vision tuloksena. Mikä motivoi näitä ihmisiä perustamaan asialle oman yhdistyksen?

Street workout -harjoitteluun keskittyviä treenaajia alkoi näkymään Suomessa aktiivisesti kesän 2013 alussa. Suomen Street Workout ry:n syntymisen kannalta Helsinki ja Jyväskylä ovat suomalaisista kaupungeista merkittävimmässä osassa.

Jyväskylän Puistokoulun pihan telineet ovat jo pitkään olleet Jyväskylän street workout -treenaajien kohtaamispaikka. Konsta ja Kimmo kävivät aktiivisesti Puistokoululla tekemässä omaa treeniään ja puhuivat, että jonkinlainen kattojärjestö lajille voisi olla olemassa. Konsta oli ollut aiemmin samana kesänä ainoana Suomen edustajana mukana Norjassa street workoutin world cup -kisassa. Kisoissa kävi selväksi, että laji on maailmalla kovassa kasvussa ja jonkinlaista järjestäytymistä tarvitaan myös Suomessa.

Samaan aikaan Nadim ohjasi ryhmiä ja teki omia treenejään Helsingissä ja Riku Lahdessa. Ilkka toimi aktiivisesti Nokian Street Workout -kollektiivin mukana. Konstan ja Nadimin tapaamisen seurauksena kahden eri kaupungin treeniporukat kohtasivat. Tämän tapaamisen tuloksena syntyivät Facebook-ryhmät Helsinki Street Workout ja Jyväskylä Street Workout, joiden kautta kummankin kaupungin treenaajat alkoivat sopimaan yhteistreenejä.

Suomen Street Workout ry perustettiin virallisesti toukokuussa 2014. Perustajajäseniä ovat Konsta Koivuranta, Nadim Turbi, Kimmo Kuisma, Riku Laine, Jukka Rajala ja Ilkka Kalenius.

Kommentit (0)

Ei yhtään kommenttia.

Osallistu keskusteluun!